Året lider mot sitt slut!

Årets näst sista dag har spenderats mestadels hemma. Har i princip tagit det lugnt hela dagen. Var i väg och handlade lite tills imorn annars så har vi inte gjort något spec..

Ikväll har jag gjort cheesecake som vi ska ha till efterrätt imorn. Mumma.. ska lägga in receps för veronica ville ha :P

Orkar ärligt talat inte skriva nåt mer nu :P

Cheesecake


Cheesecake - ostkaka - frusen glasstårta

En god glasstårta, enkel att göra.

Klocka Tid: 40 min + 7-8 timmar i frysen

Muffins 6-8 portioner

Du behöver:

  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 200 g philadephiaost
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ca 16 digestivekex
  • Bär

Gör så här:

Dela äggen. Vispa sockret och äggulorna pösigt. Rör i vaniljsockret.

Blanda i philadelphiaosten.


Vispa grädden i en egen bunke och rör ihop med det andra.


Vispa äggvitorna hårt i en egen bunke.


Krossa kexen och lägg dem på botten av en rund form med löstagbar botten.

Häll i smeten och strö resten av kexsmulorna ovanpå.


Ställ in i frysen 7-8 timmar. Tag ut kakan 15-30 minuter i rumstemperatur före servering.


Plankstek!

Idag blev det plankstek till middag. Vi fick ju plankor av svärmor i julklapp så idag invigde vi dom! Himla gott måste jag säga :)

Björn har monterat ihop nya byrån till hallen idag. Blev mycket bättre än den gamla fula som var trasig dessutom!!

Julia har även badat själv idag. I hundarnas vattenskål. Onge! Haha, men hon tycker ju att den är så himla rolig :) Jag tycker dock inte att det är spec roligt när hon hittat den :P

Nä, ids inte skriva någe mer...





Juldagen

Ja idag är det Juldagen. Idag bär det av till Ullånger efter att Björn jobbat klart.
Jag och Julia tog oss en sovmorgon idag. Först vaknade hon nio och fick välling sen somnade vi om till 10.40 :D Jag har uppfostrat henne väl när det gäller att sova ;)

Och igår var det julafton då. Dagen gick så himla fort. Och Julia fick så mycket fint! Massa kläder, leksaker å lite inredning till hennes rum. Men favvoleksaken är nog tåget som låter med klossar som hon ´fick av sin farmor. Hon lekte med det hela kvällen igår och även i skrivande stund! :)

Nä, lägger in lite bilder nu så skriver jag mer ikväll!



Öppnar julklapp på morgonen



Jullan och tomten!


Leker med sitt tåg :)

Jag har världens bästa sambo!!

 När jag och Julia kom ner för en stund sen så ligger det ett stort mjukt paket på bordet med en lapp där det står: God Jul världens bästa mamma önskar Julia Stina Tess Kitty och Mippan. Oj tänkte jag, vad har han hittat på nu? Öppnar det och ser Sivs överkast. Jag tänkte va fan är det nu då? Öppnar överkastet och där i ligger det en Wave Master som jag velat ha såå länge :D Underbara Älskling! TACK!

Men nu till det värsta.. Vi skulle ju inte köpa till varandra. Jag har ju inte köpt något till han?! Vad gör jag nu?! Tips?

Nä, om man ska ta och fixa håret? ;)

Dan före doppardan!

Nu är det två timmar kvar till Julafton! Kan då tala om att jag inte har det minsta julstämmning. Men det kanske blir nå när man blir "vuxen" vad vet jag...

Nu är det iaf klart, dammsugat, torkat golv slagit in de sista klapparna och lagt ett paket i Julias julstrumpa som hon fick av Gustav :)
Vi tjuvstartade och öppnade paketen från han idag. Hon kommer ändå få så många imorn ändå!
Hon fick jättefina paket! En supersöt ballerina docka och en jättefin klänning med en skarf till! Tack Gustav, och Veronica ;)

Jag måste då säga att jag beundrar alla som orkar stå och laga en massa Julmat och baka flera dagar innan Jul. Hur orkar ni?
Jag har då inte ork till det iaf. Städade inte ens övervåningen. Vi ska ändå inte vara där då det är så rörigt pga renoveringen av Jullans rum..

På tal om Julia. Hon är sååååååååååååå grinig. Går jag en halvmeter ifrån henne gallskriker hon rätt ut. Och då är det inte så lätt att få något gjort här hemma. Men tror att det är tänder som spökar. Hon är alldeles blå i tandköttet i överkäken. Hoppas bissingarna inte tar lång tid på sig..lillgumman!

Nä, en dusch sen tänker jag faktiskt gå å lägga mig. Man måste ju orka med hela dagen imorn!

God Jul på er alla!

Pepparkakscheesecake!

Japps, har precis gjort två st. Hoppas dom går att äta ;) Så nu har jag något att bjuda på imorn med :) Funderar på om man ska ta å göra mandelmassabollar av mandelmassan som blev över när jag bakade bullar för ett tag sen..får se om jag orkar..

Nä, dags att städa upp oredan iköket :P



Skinkan är i ugnen!

Vi brukar alltid köpa färdigkokt skinka. Fråga mig inte varför, det är ju inte spec jobbigt att koka den ;) Den sköter ju liksom sig själv i ugnen. Som pappa sa när jag gnällde över att vi köpte fel; "du måste ju inte sitta på en stol framför ugnen och titta på den" Haha, nä det är ju sant :P
I alla fall så ligger skinkfan i ugnen nu. 45 min kvar tills den är klar. Sen ska den svalna så jag kan ta bort nätet och svålen för att sedan griljera den. Sen blir det provsmakning! Mumma! :)

Ska städa lite här och slå in de sista julklapparna. Sen blir det sängen. Blir väl runt 1-2 tiden inatt kanske... men men...

Idag blev det middag hos pappa. Björn skulle till vinochsprit ab så då passade vi på att äta hos pappsen. Pappas lasange är GODAST!! :)

Imorgon ska vi upp tidigt. Vi måste hinna åka och handla innan Björn börjar jobba tolv. Vägrar åka själv med Julia i denna hysteri!

Planerar att baka pepparkakscheesecake som vi ska bjuda på på Julafton imorgonkväll när Jullebulle somnat. Hoppas hon somnar snällt för jag hade tänkt hinna dammsuga och torka golven med imorn så det är fint när alla kommer.. :)

Lär nog inte ta det lugnt förän på Julaftonskväll. Men men, inte så mkt att göra åt!


Btw, nämde jag att vi hade sju rätt på V75?! ;)

7 rätt på v75

Yes! Vi fick för oss att göra en spikharry igår. Vi bestämde att vi skulle spela för en 100 lapp. Men det slutade med att Björn spelade för 200 ist. Jag tyckte det var lite onödigt så här före jul men vilken tur att Björn gjorde som han ville :) Det slutade med att vi hade 7 rätt och 4700 rikare. Ingen bamsesumma men kul var det :D

Nu ska jag strax göra mig och Jullan klar. Vi ska åka till Björns farfar med fru med deras julklapp.

Hej då!

Och ni, sa jag att vi hade sju rätt ;)

Julstöka!

Nu är det verkligen tid för sängen. Men inte riktigt än..men snart!
Har varit fullt ös hela dagen känns det som. Så nu är man riktigt mör kan jag lova. Det gör ju inte saken bättre heller då Julia vaknade ett i natt och skulle absolut leka med mamma i sängen till närmare tre! Onge!!

I alla fall så har jag klätt granen idag. Tänkte egentligen göra det dagen för dopparedan men dels så jobbar Björn och dels känner jag att det är dags att få lite julstämmning. Men det verkar inte ha funkat..

Julia är lite piggare. Hon hostar inte lika mycket men lite fortfarande och hon är lika grinig.. suck. Ikväll hade hon även feber. 38.0 stackars liten! När ska hon få vara frisk då? Hoppas hon är pigg till julafton iaf då det kommer vara full fart!

Då kommer min mamma med sambo, syrran, pappa med sambo och Björns pappa med fru och barn på dagen. Sen börjar Björn jobba kl 16 men han har fixat en liten deal där :)
Middag och kvällsfirande blir det hos Björns mamma som alltid.
På Juldan blir det till att åka till Ullånger och fira lilla julafton med Roger och Linda och barnen. Ska även till min älsklingsfarmor :)

Nyår, ja då bär det av till  Ullånger igen. Middag hos Roger och Linda! :) Plankstek! Kan inte bli bättre :D


Nä,om man ska krypa till kojs?!


Lite pics!


Vår gran


Julia och Gurra leker :)


Vad har jag gjort?!

För att förtjäna denna underbara unge?! Hur kan man älska någon så otoligt mycket? Min älskade älskade Julia!

Kommer ni ihåg? :)

Så jävla underbar! :D

Skojja bara! :P

Vi lanar inte alls. Vi sitter mest bara å slösurfar. Spelade lite spel på blip tills carros dator fick nå spunk och la ner det hela.... dumma dator!

Haha, nu ska ni på läsa min och carros konversation tidigare...
Jag: Åh, Carro! Vi kan ju ha hack!! (jätte lyckligt och ironiskt)
Carro: Magda, det heter inte hack det heter Lan!
Jag: Mäh, det heter väl visst hack!
Carro: Nej!
Magda: Jooo, det gjorde då det på min tid iaf!!

Haha, jag börjar bli gammal. Just nu sitter carro och fular sig vid sin dator och mimar med låtarna... snyggt syster!!

Ska lägga in en bild på henne!




Annars då. Idag har vi inte gjort nåt spec. Björn har hölle på i Jullans rum och jag har varit medJulle..
Imorn ska vi till min mammas jobb.. Jullan ska lussa för dom :) Sen ska min pappa komma å hälsa på.,,



Oj Oj så jävla bra! :)


Lana Lana!

Carro och jag sitter i köket. Mitt emot varandra. Med varsin dator. Vi "lanar" :D


Sova i köket eller i sängen?

Jag har sådan beslutsångest. Kan inte bestämma mig om jag ska sova i köket eller i sängen. Men jag tror det lutar åt sängen eftersom jag lovat Björn sovmorgon imorn. Han har ju faktiskt tagit Jullan flera mornar nu..

Åh, det är så tråkigt att det är uppehåll i alla serier nu. Annars brukar jag mins en serie på datorn varje kväll. Men inte nu. Har dock fått hem hela senaste säsongen av csi miami så jag har ju lite att titta på iaf...

Nä, nu finns det inte så mkt mer att skriva.

Jo, GRATTIS min kära vän Veronika till körkortet :D

Farbror doktorn igen..

Ja, för andra gången denna vecka har vi varit till doktorn. Denna gång var det Jullans tur. Hittade dock inget annat fel än sist så vi fick mollipekt utskrivet. Får se om det hjälper bättre än bricanylen. Vi fick väga Julia också, hon har gått ner 200 g.. hoppas det inte är någon fara...

Åh, imorse när Björn vaknade så hade Julia ställt sig upp själv i spjälsängen. Nu går det undan :)

Nä, vila en stund. Skriver mer ikväll...

Glömde ju...

Skulle ju läggain en film och lite bilder på Jullan :P


Julia är superförkyld men lika glad ändå :)


   

Idag är jag...

Trött! Ovanligt va? :P
Nä men det börjar kännas i kroppen att jag inte sovit riktigt på ett par nätter..hoppas jag får sova snart!! Sover i köket inatt också. La mig ju uppe igårkväll men fick gå ner igen så jag inte väckte björn och julia med mitt hostande.. :( Kan lova att den här madrassen är INTE skönt!

Sitter å kikar lite på Gina Tricots hemsida. Dom har ju öppnat webshop nu. Behändigt. Nu behöver man snart inte åka till stan för att handla :)
Nä men det är faktiskt mysigt att åka till Birsta å så :)

Julia somnade på en gång som vanligt. Skönt :) Man behöver liksom lite egentid på kvällen. Björn har tex varit och spelat bandy och nu målar han på garderoberna på Jullans blivande rum! Kommer bli såååå fint :)

Pratar med Linda på msn nu. Vi planerar nämligen en södra berget resa i maj med shopping på dan och supé och abba show på kvällen. Hur kul låter inte det?! :D Blir kanoners!


Nä, nu ska jag nog snart sova!

Puss hej!

Ont!

Åh känna inte längre som om hostan är det jobbigaste med lunginflammationen. Det är fan värken. Har så ont över bröstet och bak i ryggen :( Men men, det borde ju gå över snart...

Julia sover nu. Hon är inte heller nå pigg. Så det fick bli en vällingflaska till lunch och sängen för henne sen. Hon slocknade på en gång. Stackars liten. Imorn ringer jag bvc..

När jag lagt henne passade jag på att plocka lite och dammsuga köket. Jag vet att jag inte borde det egentligen men gör inte jag det så lär det inte bli gjort..


Nä,viltid! 

Medicinproblem!

Haha,stod nyss och skrattade åt mig själv så jag bara måste dela med mig. Ni kanske inte tycker det är intressant men men...

När jag ska ta flytande medicin så blir jag som en fem åring. Jag ska berätta hur det går till!
Häller upp medicinen i koppen. Blandar ett glas med riktigt stark saft. Typ 50/50. Tar koppen med medicin sen tar det stop. Står och velar säkert fem minuter för jag vet hur jävla äckligt det är. Till slut håller jag för näsan och tänker för mig själv. "Vill du kunna sova i natt så måste du ta hostmedicinen" Sen räknar jag till tre ett antal ggr och till slut häller jag den groteskt äckliga medicinen i munnen och självklart, dum som jag är så måste jag naturligtvis känna ifall det smakar fast jag håller för näsan. Och visst gör det det. Sväljer det samtidigt som jag får typ kväljningar och dricker sen den starka saften. Och inte nog med det så delar jag upp dessa ynka 20 ml på två ggr så jag måste göra om samma sak igen...

Haha, jag är nog lite som Lotta på Bråkmakargatan när hon ska ta medicin :)

Kollade om jag hittade nåt klipp på det på youtube men hittade inget  men lägger in denna bild ist :P




Inser nu att detta är mitt FEMTE inlägg idag. Har jag tråkigt eller tråkigt?!

Rösta på Kitty!!



Kitty är med i en tävling om att bli kramfors charmigaste husdjur!
Snälla gå in och rösta!!

gå in där och rösta på kitty hon har nummer 30
                                                                                                                          
http://d1.allehanda.se/lasarbilder/djurbilder.php?page=2&avd=&kat=kramfors_husdjur&besk=Kramfors+charmigaste+husdjur



Dumhets-test!

(x) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du har pratat
(x) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du INTE har pratat
(  ) du har gått in i en glasdörr
(  ) du har hoppat ur ett fordon som rör sig
(x) du har tänkt på nåt roligt så du har börjat skratta, och därmed fått folk att titta konstigt på dig
(  ) du har sprungit in i ett träd
(  ) det är möjligt för dig att slicka dig på armbågen.
(  ) du testade precis om du klarade det
(  ) du har trampat på ditt skosnöre och snubblat/trillat
(x) ditt hår är/har varit blont
(  ) folk har kallat dig långsam
(  ) du har råkat tända eld på nån sak ett flertal gånger
(x) du har nån gång somnat på en lektion
(x) du kan ibland berätta om nånting och sen plötsligt glömma bort vad det var du pratade om.
(  ) folk skakar ofta på huvudet och går iväg från dig
(  ) du använder dina fingrar när du ska räkan enkla mattetal.
(  ) du har ätit en insekt utan tvång när du var liten/mindre.
(  ) du gör detta test när du borde göra nånting viktigt
(x) du har satt på dig dina kläder bakochfram eller utochin utan att ens märka
(x) du har letat överallt efter nåt som du hade i handen eller i fickan
(x) du råkar göra sönder väldigt många saker
(  ) du har trillat av stolen då den stått helt still
(  )  du använder ordet "eh" väldigt många gånger om dagen

Summa:

18 eller mindre betyder att du inte är dum.
Min summa: 9


Åh vilken tur att jag klarade det.. nu behöver jag inte oroa mig för att jag är korkad ;)


Nerbäddad i köket!

Ligger just nu i köket  nerbäddad på madrassen med datorn i knät och hostar för fullt. ONT bak i lungorna har jag också..Febern har även tilltagit. Inte trevligt. Men har inte så mkt feber så jag bara måste sova. Får jag tillräckligt hög feber så sover jag typ bara...vilket iof inte skulle sitta fel. Att få sova alltså.. :P

Idag; Var som sagt till läkaren i morse, kom hem och väckte Björn och Julia. Julia gick lätt att väcka men inte Björn. Tog minst en halvtimme innan han pallrade sig upp. Jag var måttligt glad då kan jag lova. Sen åkte vi lite snabbt på en loppis i Bollsta där jag hittade en helt underbar sänghimel till Julia. Helt oanvänd för 75 kr. Klart å betartt sa jag :)
Åkte sen hem till Siv där jag la mig och sov. Var så himla skönt att få sova kan jag lova. Var länge sen jag sov så skönt. Märkte inte ens när Björn, Julia och Siv åkte och handlade, så tungt sov jag!
Sen lagade Björn syjuntelåda..mumma! Tog till och med två gånger vilket jag inte brukar..
Åkte sedan hem och snabbröjde lite eftersom Björns pappa skulle komma på besök.

Sen dess har jag legat här typ. Eller la ju iof Julia men det tog ju bara tio minuter..
Det är så himla skönt att hon är tillbaka till sitt vanliga jag när det gäller nattningen. Bara ge henne vällingflaskan och sen ge henne tutten när hon ätit upp så somnar hon. Min sötgurka! :)

Och inte har hennes förkylning blivit bättre heller. Tror nästan jag måste ringa bvc imorn. Men vår sköterska har inte teletid imorn. Bara ons tors fre. Drygt. Men den andra har det så får ringa henne då...


Nä, om man ska fortsätta slösurfa :P

Doktorn...

Nu har jag precis kommit hem från doktorn. Han konstaderade ganska snabbt att jag har lunginflammation. Kul, eller inte!!
Har sovit nere i köket på en madrass inatt så Björn och Julia fått sova. Vilket jag inte gjort. Eller jo, 1,5 timme kanske sammanlagt mellan hosattackerna :(

Nä, upp å väcka min två sjusovare så vi kan åka å hämta ut penicilin..

Smittad!!

Ja, nu är jag ockå sjuk! Jullan har smittat mig. Har sån jävla slemhosta, snorig och småfebrig. Och en sak kan jag tala om för er. Det är INTE roligt att vara sjuk och ha Julia helt själv. För Björn jobbar nämligen. 12-21...fyy!!

Har dock tagit mig ork att dammsuga hallen och köket. Det behövdes verkligen... Men nu är orken slut..

Julia är inte heller spec pigg. Gnällig och väldigt trött. Men ingen feber som tur är..

Igår var vi en sväng till Birsta. Skulle köpa list till Julias rum. Kom faktiskt inte hem med så mkt mer. Lite småplock från IKEA som vanligt och lite annat smått. Var in i Härnösand och hämtade åkpåsen jag beställt också så nu är jag och Jullan redo för vagnpromenader i nästan alla väder :)

Nedan lägger jag in lite bilder på sånt jag vill ha. Ni får gärna köpa det åt mig :D



 
Skulle inte detta passa superbra i min hall?! :)



En sån här rödsvart till barnvagnen :)


  Och naturligtvis ska inte Julia bli utan! ;) Gitarrbodyn kostar ju BARA 299 kr. Som hittat :P

Måla måla...

Jadu, idag har färgen sprutat åt alla håll. Ni kan ju tänka er själva. En alldeles för kort Magda, en stege, en hink med färg och ett tag som ska målas. Haha, måste sett roligt ut.. Hade lite mycket färg på penseln några gånger så jag fick en del färg på mig, även golvet fick lite piff av vitfärgen ;) Men nu är det klart. Nu finns det moln på himlen i Julias rum :)

Annars då... Björn är och spelar bandy som vanligt...nä men han spelar iaf 3-4 ggr i veckan. Men ska jag vara ärlig så är det rätt skönt att vara för sig själv.. iaf nu när kvällsmonstret lämnat tillbaka gamla Julia som somnar på en gång efter lellan.. :)
Jag kan plocka lite här hemma i lugn och ro. Sitta här vid datorn och läsa att hundra bloggar och bara göra ingenting :) SKÖNT!

Julia har blivit helt vild på dagarna. Vill inte sitta i gåstolen längre utan det ska ålkrypas i full fart och klätras på i princip allt. Idag stod hon på knä och lutade sig mot första trappsteget i trappen. Så det blir till att införskaffa grind snarast!
Hon gillar även att krypa in under gåstolen och blir helt vansinnig när hon inte kommer ut!
Hundarnas vattenskål är också väldigt populär vilket bidrar till ett antal ombyten per dag!  :)


Nä, dags att surfa vidare :P



Taket i Julias rum..

Blandad kompott!

Idag har vi börjat tapetsera om i hallen. Det blir nog klart i morgon :) Sen fattad det bara en ny byrå och nån spegel så är den klar :)

Tänkte iaf lägga inte blandad kompott med bilder och filmer :)


Julia har börjat härmas :)


   
Blandade bilder på Jullan






Två bilder på hallen...


Nä, nu ska jag ta å plocka lite här hemma.....

Btw så är jag fortfarande intresserad av vilka ni är som läser min blogg :P

....

Ja då ska vi se. Helgen. Var riktigt skön kan jag säga. Det var inte lika jobbigt som jag trodde att lämna bort Julia. Och det hade gått så bra hos mamma så :)
Vi åt gott, shoppade lite och sov :) Helt underbara sängar på hotellet :)

Igår och idag har vi inte gjort nå spec. Eller jo,börjat renovera Julias rum uppe. Det komma bli såå fint! Och i skrivande stund står Björn och river tapet här nere i hallen. Vi ska tapetsera om :)

Hade en sån hemsk dröm inatt. Drömde att det var någon minnesstund för Henke. Och jag bara skrek och grät. Var helt förstörd när jag vaknade...

Saknar han så enormt mycket så det finns inte ord. Det går inte en dag utan att jag tänker på han. Idag tänkte jag till å med ringa han :(
Men samtidigt skjuter jag undan alla dessa känslor för då "är det inte sant"... men kanske det är bättre att börja beartbeta det?!


Btw, jag har i snitt 30-40 läsare om dagen. Vilka är ni?! Kommentera gärna :)


RSS 2.0