Gud så jag längtar tills pojkarna är på ut...

dsc00482 (MMS)

Gud så jag längtar tills pojkarna är på utsidan i stället! Hur ska man kunna sova med den här badbollen som bara blir större och större? Vill hålla om dem och gosa med dom!


Vecka 24..ultraljud, sjukskrivning och blodtrycksfall..

Nu är jag inne på slutet av vecka 24. På fredag går jag in i vecka 25. Shit vad tiden går fort. Överallt man läser står det att man ska vara beredd på att bebisarna kan komma när som helst efter vecka 30. Det är liksom bara 5 veckor dit. Men jag hoppas inte dom kommer så tidigt!!

Idag har vi varit på tillväxt ultraljud. Allt såg bra ut med grabbarna och dom växer så det knakar. Båda ligger med huvudet ner så det är inte så konstigt att jag känner massor av sparkar långt upp..

Men fy fan, när jag låg där på rygg och gjorde ul så blev jag alldeles yr. Höll på att svimma innan det var klart. INTE KUL!
Får så allt oftare. När jag ligger på rygg är det nog för att det trycker på någon pulsåder men jag får även så när jag står eller sitter upp. Ibland kan yrselattackerna hålla i sig i en timme. Då är det bara att gå å lägga sig och sen blir jag alldeles slut efteråt. Jag skulle gissa att det är nå blodtrycksfall eller något..
Kul är det iaf inte..

Bebisarna sparkar iaf för fullt och jag tror dom aldrig sover..full fart hela tiden.

Jag blev även sjukskriven från 1 juni så det är bara att hoppas att fk godkänner det. Läkaren tyckte absolut inte att jag skulle jobba.
Och ska jag vara ärlig så skulle jag nog fan inte palla att jobba heller!!


Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

Egna tankar: Det börjar bli tyngre och tyngre. Speciellt svårt är det att hitta en skön sovställning. Kan ta hur lång tid som helst att somna om kvällarna. Dessutom får jag jätteont i magen när jag går längre sträckor..
Illamåendet har börjat komma tillbaka och jag har blivit väldigt trött igen..
Annars går det ganska bra..Fakta från familjeliv och bild från babycenter.comOch här kommer då en bild på valrossen..fy! Så här var jag i slutet med jullan..

Så här gör man när mamma är för lat för du...

dsc00471 (MMS)

Så här gör man när mamma är för lat för duschen!


Lite uppdatering..

Känns som att jag bara skriver om graviditeten och tvillingarna så här kommer en "vanlig" uppdatering :)

Två helger irad nu har vi varit i husvagnen. Första helgen var väl inte så jättemysig. Kallt, regnigt och blåsigt. Lyckades ju även dra på mig världens jävla förkylning då. Men nu börjar den vara på tillbakagång tror jag. Är fortfarande fruktansvärt trött och har fått lock för högerörat. Annars börjar det vara på bättringsvägen.
Ska faktiskt försöka sova utan hostmedicin inatt. Får se hur det går..

Helgen som var va det betydligt bättre väder. Vi var ute hela helgen och Jullan verkligen njöt! Hon älskar verkligen att vara ute!
Idag har jag varit på skolan hela dagen. Och nu är jag helt slut, vill bara sova. Har räknat timmar och minuter tills det var dags för Jullan att sova. Känns inte alls kul att inte ha någon ork att busa med henne men vad gör man?

Nu har jag bara en uppgift kvar sen är jag klar med skolan för denna termin. Det är en kurs kvar men den har jag redan läst.

Idag kom även Tina på besök. Det är alltid lika roligt och Jullan älskar verkligen henne :)
Vi har även försökt börja potträna Jullan. Går inte så jätte bra. Hon har pinkat en gång på pottan. Annars är det mest lek med den.. Men det kommer nog :)

Nä, nu blir det halv åtta hos mig :)

Vecka 22

Nu är vi alltså i vecka 22. Tiden går fort nu, samtidigt som den går jättelångsamt.. Men samtidigt behöver vi tiden på oss att förbereda oss!


Vecka 22

Kroppen:
I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

Jag: Är så jävla trött hela tiden. Trodde det skulle gå över efter vecka 12 men icke! Annars så mår jag väl hyffsat. Börjar bli tungt dock. Känner mig som i vecka 35 med jullan typ :/
Bebbarna sparkar som bara den. Men jag tror dom fortfarande att dom har mycket plats för det sparkas överallt..Här kommer lite bilder :)


Haha och en magbild från Björn :)Rena rama sjukstugan...

Ja det kan man verkligen säga! Det hostas och snörvlas överallt här..

Min hosta har blivit bättre tror jag *peppar peppar*. Det som står högst på min önskelista just nu är att få sova en hel natt (förutom kisspauser).

Var så glad igårkväll när jag inte hostade en massa när jag skulle sova och jag somnade så gott! Enbart för att vakna vid tolv av att Jullan var jätteledsen och tog sig för öronen.
Gick in till henne och tröstade henne och la henne. 10 minuter senare var det samma visa igen. Så höll det på till halv två då hon äntligen somnade, trodde jag ja!

Vaknar strax efter av att lyset i sovrummet är tänk och ett litet troll med tutte och gos är på väg upp i sängen så  fast det är emot våra principer så fick hon sova med mig i sängen.
Äntligen skulle jag få sova tänkte jag. GLÖM DET! Hostan körde igång. Jaha, ner för att ta hostmedicin. Då får jag inte upp korken på flaskjävel. Den var fan inte bara barnsäker utan totalsäker tror jag.

Det slutade med att jag tog en kniv och skar upp flaskan och hällde upp medicinen i en petflaska istället.
Sen fick jag äntligen sova.. vid fyra tiden.
Klockan åtta var det dags för uppstigning. Tänkte att det var lika bra att åka med Jullan till läkaren.
Och tur var väl det. Öroninflammation och penicilin i 10 dagar blev dommen.

Idag har hon börjat storgråta helt plötsligt och tagit sig för örat och sagt "illa där" så ont har hon alltid. Mammas stackars lillfis.

Så inatt hoppas jag verkligen att vi alla får sova!

Det ska bli bra väder i helgen så förmodligen åker vi upp på Risön redan imorn när Björn slutat jobbet. Känns som att vi lika gärna kan vara där uppe och må gott och vara sjuka än att vara hemma och se all röra och vara sjuka!


Förhoppningsvis kommer Tina och hälsar på oss i husvagnen imorn också.. :)

Nä, nu ska jag ta och se klart Grey´s sen blir det nog Trauma på tv4fakta..
Hatar att vara sjuk...

Jag hatar verkligen att vara sjuk! Jag blir så fruktansvärt slut i kroppen. Och hostan tar snart död på mig. Vad fan är det för fel då inte hostmedicinen hjälper!
Om det hade varit bara febern då. Då hade jag stått ut. Men hostan. Fy fan!!

Imorn ska jag iaf gå på öppna mottagningen på vc. Dom öppnar halv nio så jag tänkte vara där när dom öppnar så jag slipper vänta så länge..

Får massor av sammandragningar när jag hostar också. Men ringde till förlossningen och det var ingen fara så länge dom inte blev regelbundna eller gjorde ont..

Nä, nu ska jag fortsätta ligga i sängen och hosta sönder mig...

Här kommer en uppdatering från sängen! Jag...

dsc00447 (MMS)

Här kommer en uppdatering från sängen! Jag har nu bäddat ner mig i sängen och ligger och tittar på tv. Jullan har nämligen smittat mig med hennes förkylning. Feber och hosta från helvetet. Hostar tills jag kräks :-(inte ens cocillanan hjälper mot hostan! Helgen har dock varit mysig men blåsig och kall! Det är verkligen kläder efter väder som gäller! Nä, nu ska jag ta på mig björns täcke också tror jag!RSS 2.0