Vecka 22

Nu är vi alltså i vecka 22. Tiden går fort nu, samtidigt som den går jättelångsamt.. Men samtidigt behöver vi tiden på oss att förbereda oss!


Vecka 22

Kroppen:
I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

Jag: Är så jävla trött hela tiden. Trodde det skulle gå över efter vecka 12 men icke! Annars så mår jag väl hyffsat. Börjar bli tungt dock. Känner mig som i vecka 35 med jullan typ :/
Bebbarna sparkar som bara den. Men jag tror dom fortfarande att dom har mycket plats för det sparkas överallt..Här kommer lite bilder :)


Haha och en magbild från Björn :)Kommentarer
Postat av: clara

skön bild på pappamagen! haha!

2010-05-12 @ 11:12:27
URL: http://cklaris.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0