Dålig uppdatering som vanligt..

Men jag är jämt trött så jag orkar aldrig skriva något. Dagarna går ut på att hitta tid till att vila typ. Inte alls roligt men vad ska jag göra när jag är så trött och orkeslös?

Björn går iaf på semester imorn och det ska bli så underbart skönt så det finns inte ord!

I fredags var jag hos bm.
Här är lite siffror.

Blodtryck: 120/55
HB: 104 (har nu bytt järntabletter så jag hoppas dom funkar)
Blodsocker: 4,8
SF-Mått: 36 (magen har vuxit 1 cm i veckan)
Vikt: Fortfarande -2 kg. Samma som för tre veckor sedan alltså.

Nu är jag i vecka 28 och jag önskar verkligen att tiden gick lite fortare..Känns som om man står kvar och stampar på samma vecka hur länge som helst..


Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

Egna tankar: Det börjar bli så tungt. Jag får sammandragningar så fort jag gör något. Kan inte ens plocka ur diskmaskinen utan att dom kommer. Yrseln är hemsk och som sagt tröttheten...Lite dålig uppdatering..

Ja jag är fruktansvärt dålig på att uppdatera. Men jag har inte så mycket ork, eller lust heller för den delen. Vi är mycket i husvagnen och då det är fint väder känns inte datorn som högsta prio..

Som sagt så är vi mycket i husvagnen nu. Det är så härligt att vara där. Underbart med säsongsplats, bara att packa kläder och åka upp.

Graviditeten blir tyngre och tyngre. Magen växer så det knakar och det börjar bli tungt nu.

Nu är jag i vecka 26 och förhoppningsvis är det bara 12 veckor kvar :)

Vecka 26

Kroppen:
Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

Egna tankar: Som sagt börjar det bli riktigt tungt nu. Dessutom verkar en av bebisarna vänt sig så det ligger och sparkar neråt hela tiden. Det är inte skönt. Jag kan inte ligga på rygg längre för då håller jag på att svimma och ligger jag på sidan får jag världens jävla halsbränna..
Men annars går det rätt bra..


  

Snacka om badboll :)
Björn och Jullan ville också knäppa magbilder :)

 


Gratis trisslott!

AktiebolagNu skänker frikostigt bort en trisslott till varje bloggare som skriver om dem. Det räcker med att du nämner ordet aktiebolag eller lagerbolag för att de ska sända dig en trisslott. Det kallar jag givmilt! Jag hoppas jag får en triss med vinst bara. Klicka här om du vill testa din lycka du med!RSS 2.0