När ska folk lära sig parkera?

Nu har jag mannen och ungen varit och handlat till middagen. Det blev nämligen middagsgäster idag. Och det blir fläskfilegryta med cashewnötter i. Mums!

När vi handlat klart på konsum så hade nåt jävla rikspucko parker så när att jag knappt fick in ungen i bilen. Jag blir lika irriterad varenda jävla gång. Svårt att ställa sig så folk kommer in i sina bilar. Och dessutom själv kommer ur utan att rikskera att repa upp sin egen och andras bilar. Jag vet inte hur många gånger jag har fått klättrat in med ungen från andra sidan och satt henne i bilstolen. Det behövs nämligen lite utrymme för att få in henne i sin stol.
  Jag tycker folk borde förstå att om bilen bredvid har en barnbilstol i så ska det förmodligen in en unge där. jag använder då iaf inte våran bilstol till förvaring av varor eller annat..


Även en annan irriterande sak! När vi var på väg in på konsum står där en tant med någon bössa.

- Skänk en slant till rädda barnen!
- Tyvär, jag har inga småpengar, svarar jag snällt. (jo, jag hade en tia men den skulle jag ha till kundvagnen för att slippa jaga ungen runt halva affärn.)
- Nä men stora pengar går ännu bättre, svarar tanten med ett fånigt flin.
Här tänker jag.. Ja, jo även om jag skulle haft en femhundring i börsen inte fan skulle jag lägga den i den där bössan. Den behöver vi själva. Spec nu när vi snart är arbetslösa!
Dock får tanten ett "tyvär men jag har bara kort" till svar sen går jag in och jagar ikapp mannen som inte ens gav tanten en blick..


Som sagt. Fläskfilegryta, en god sallad och sen lite Idol. Det blir perfekt :)




Är hög midja fortfarande inne?

Eller är jullan ute?

Haha, hon har hittat en ny stil. Riktigt snyggt om jag får säga det själv ;) Haha!



Annars då? Sitter här och äter min lunch.. Delikatessmackor med keso! Mums!

Jullan sover och systeryster har åkt hem. Mannen tog precis fram fläskfilé som vi ska äta ikväll..

Sen får vi se vad dagen har att erbjuda.. Idol blir det ikväll iaf..


Bestyr med att skrapa rutan på morgonen...

Imorse när jag skulle på jobbet var det -2 grader ute. SVINKALLT med andra ord!

Går iaf ut och startar bilen och tar en rök i förhoppning om att bilen ska bli lite varm. När jag står där påpälsad med täckjacka och vantar och skrapar den där förbannade isen från rutorna kommer det en dam i, ja vad skulle jag tippa på? 50-60 års åldern kanske cyklandes förbi i kjol och STRUMPBYXOR. Vad tänker människan med? Det är TVÅ MINUS UTE! Inte sommar!

I vilket fall så får jag bort isen från rutorna och sätter mig i bilen. Då är det fan nästan dags att börja om och skrapa dom där jävla rutorna igen. Har hunnit isat igen på den korta tiden. Men jag tänker då fan inte börja om så jag kör iväg. Lagom när jag svänger in mot jobbet kommer det värme i bilen.

Tror läxan av det hela är: MAGDA! Dags att börja sätta i motorvärmarkabel kvällen innan jag ska ha bilen..



Ny bloggdesign!

Nu har jag ändrat designen på bloggen lite. Eller jag och jag ska jag inte säga. Jag har gjort headern.

Designen har jag hittat hos Malin. Hon gör jättefina bloggdesigner och jag hoppas det är ok att jag lagt in egen header.
Och headern fick jag hjälp av Ellie att lägga in. Fick ju inte till det själv som vanligt. Jag är så jäkla oteknisk så hälften hade räckt..

Tack så mycket!!


Fortstättning Karlar och Hockey!

Jaha, då var hockeyn slut. Shit vad spännande  det var på slutet. Men MODO fick ju med sig två poäng iaf :)
  Och fullsatt vart det. Jag, Syrran, Jullan (som fick smaka lite popcorn), Mannen, Ingemar och Micke..

Snappade upp lite nya citat från mannen som jag tänkte lägga in här..med mina kommentarer efter..

"Men gå och raka dig för helvete (sagt till en Timråspelare som stod och tjafsade med dommarn)" - Ja, vad har hans skägg med spelet att göra?

"Kom hit jävla EON så ska jag förklara hur man spelar hockey! (sagt när hela EON buade för en timråutvisning) - Ja, ta hem hela hallen, jag kan baka bullar att bjuda på!

"Va fan blåste han för nu då?!" - Hänger du inte med gubben? ;)

"Åk molinder nu då! Far inte å jogga din jävla kuk!" - Jogga med skridskor?

"Åh, min mage" - Kanske dags att gå på toa gubben?

"JAJA!! GREEEEEN! FITT-TIMRÅ!!!  - Inga kommentarer...eller jo där håller jag med :)


Annars då? Min kära lillasyster är här och hälsar på.. Så tänkte inte blogga så mycket ikväll utan umgås med henne lite. Dock fick jag precis kommentaren av henne när jag frågade om vi skulle spela spel. " Magda, du ska gå å lägga dig".. Hmpf, nu får jag inte ens bestämma när jag ska gå å lägga mig. Men hon har rätt. Jag ska upp och jobba imorn. Dock bara mellan 8-12 men ändå..

Helgen består också av jobb. Tråkigt. Men men, man får försöka njuta av det de sista två månaderna man har jobb. Sen blir det till att gå hemma å dra fötterna efter sig.. Lär nog bli less på det rätt så fort..


Nä, nu blir det sängen.. Puss hej!



Ursäkta röran! Jag bygger om!

Och jag får snart ett psykbryt. Jag får inte in min nya header hur jag än försöker! OM någon vänlig själ känner för att hjälpa mig så hör av er! Tack på förhand!

Nu blir det hockey!


Ursäkta röran! Jag bygger om!

Och jag får snart ett psykbryt. Jag får inte in min nya header hur jag än försöker! OM någon vänlig själ känner för att hjälpa mig så hör av er! Tack på förhand!

Nu blir det hockey!


Dagens middag!

Idag blir det kyckling, wookgrönsaken och pasta. Mums!! Självklart har jag min egen kock!







Anledningen till att jag vill avskaffa denna bänk i vårt kök!!



Allt jävla rat samlas här. Jag blir galen!


Karlar och hockey!

Dagen har flytit på bra. Jobbet gick som en dans idag. Men man blir trött på allt surr!

Ikväll ska det tydligen bli fullsatt i vår soffa har Björn sagt. Timrå - Modo, ett riktigt derby!

Jag har funderat på det här med hockey och karlar. Eller sport och karlar kan man nog säga.
  Hemma hos oss är det iaf alltid samma sak. Björn sätter sig framför tvn sen blir han som en helt annan person. Det är svordommar, buande, klappande och allt möjligt.
Här kommer några citat..och mina kommetarer om de...

 " Men för fan MODO, kom igen. Visa att ni kan spela hockey/ Att ni har nån kämparglöd!" - Ja jo dom hör säkert vad du säger ända upp till Swedbank eller någon annan arena!

"Men va faaaaaaan, det där ska vara utvisning." - Ja dommarn hör dig säkert gubben och ändrar domslut!

"Sådär ska det se ut grabbar! Härligt!" - Här skrattar jag bara för mig själv åt min lilla lagledare här hemma!

" Men på han da, PÅÅÅÅ HAN! Gå på kropp gubbar!! PÅ KROPP!" - Skrattar ännu mer..

"
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, HÄRLIGT MODO!  Nu är vi på G. Fortstätt så kom igen!! (I det här läget börjar Julia fundera på vad hennes pappa håller på med egentligen men klappar händerna hon också) " - Här säger faktiskt jag Yes eller nåt liknande det blev ju faktiskt mål :)

Även detta fenomen att det oftast dricks öl till hockey. Inte alltid men inte sällan heller. En till varje period är det tydligen sagt.. Öl och hockey verkar tydligen hänga ihop..
Själv håller jag mig till en cola eller isvatten..

Men det roligaste av allt är nog när karln i huset har spelar bandy den kväll det är match. Då stänger han av radion så fort han sätter sig i bilen på vägen hem, svarar i telefon med: " Säg inte hur det gick i hockeyn, jag ska se matchen när jag kommer hem..!", ber mig starta hockeyreprisen så han inte av misstag råkar slå på någon kanal som precis den sekunden visar sporten eller något. Sen kastar han av sig skor och väska och sätter sig tillrätta i soffan. Haha dom är för bra söta karlar ändå ;)


Och ikväll blir det som sagt tydligen fullsatt i soffan. Tre karlar som alla hejjar på MODO, jag och Jullan. Hur ska detta gå? Det får vi se ikväll...



Jullan var modofan redan när hon föddes :)




Och i mammas mage!


Denna dagen,ett liv..

Jaha, vad har denna dag haft att erbjuda då? Inte mycket kan jag ju tala om.

Jullan sov i vår säng inatt eftersom hon var så täppt i näsan hönsmamma som man är vill man ju ha lite koll.. Men det kan jag tala om att det gör jag aldrig mer igen!!
För det första så far ungen som en ångvält eller kanske en centrifug är en bättre liknelse i sängen. Tror hon intog alla ställningar och riktningar som fanns i natt.
Sen kl 06.41 för att vara exakt så vaknar man av ett troll som sitter med sitt huvud jättenära mitt och säger HEEEEJ! KLOCKAN TJUGO I SJU!! Här hemma är vi vana att sova till tidigast nio och då är tjugo i sju väääldigt tidigt. Låtsades som att jag inte var vaken och tänkte att hon kanske somnar om. Inte då, det låg ju en pappa i sängen som måste väckas..
Till slut fick jag nog och bar in henne i sin säng. Och som tur va så somnade hon om till strax efter nio.. Puh!

När vi vaknat och var klara med morgonbestyren så tog jag med Jullan och åkte in på ams. Måste ju få igång den där jäkla a-kassan nu när man bli utan jobb :/ Hatar denna jävla kommun! Dra ner i kommunhuset i stället där det dom bara gör nya onödiga tjänster hela tiden. Nä, sjuka och gamla dom behöver ingen hjälp. Och nu tror kommun att dom inte kommer behöva NÅGRA! vikarier över huvudtagen. Tydligen så kommer folk inte bli sjuka eller vilja ha semester längre... SUCK säger jag bara!
Det gick iaf bra på ams..
Sen åkte vi hem. Då hade även mannen (mannen och mannen vet jag väl inte med den där moppemuschan men det får väl bli mannen då ;) Ja, han läser min blogg :P ) klivit upp. Det var nämligen hans sovmorgon idag..

Mannen började med middagen som skulle bli gryta, ja lite tidigt jag vet men han vill att den ska koka länge och jag tog med mig ungen och snabbhandlade lite.
Fan, det är alltid någonting som ska handlas varje dag. Känns som att jag bor på affärn ibland..

Sen fick ungen och mamman lunch och tog därefter en underbar liten vila haha. Det är så skönt att vila mitt på dagen när man är ledig. Men man blir så trött efteråt och det tar säkert två timmar innan man orkar ta för sig något.

Maten var iaf god och disken blev undanplockad sen har jag inte gjort några direkta kraftansträngningar efter det.. Dammsugit, vilket jag gör varje dag. Hundarna drar in så mkt grus. Dammsög även övervåningen och moppade golven. Just ja, måste komma på att bädda på nya sängkläder så vi slipper sova utan.
Städade undan i lek/datarummet som alltid ser ut som ett bombnerslag. Jullan stökar på golvet och Pappan på skrivbordet! KARLAR!!


Lillbusan är sjuk också. Snorig och feber. När jag la henne hade hon 38.1. Hoppas det går över fort..

Så nu sitter jag här och ska njuta av  One Tree Hill, Gossip Girl och 90210 :) WUNDERBART!

Imorn blir det jobb. 8-13, skönt med korta dagar :)

Bjuder på fröken NÄE och lite bilder..









En till tävling..

Jag är med och tävlar här http://hundisthlm.blogg.se/2009/september/tavlingsdax.html
Man kan vinna en goodiebag till sin hund. Gå in och tävla du med :)

Tävling..


Jag är med och tävlar om ett namnsmycke
från PUSS hos
annasara.net!
Tävla 
här du med!


Spruta!

Idag har vi varit på bvc. Stackars lillbusan skulle som sagt få spruta. Det gick ganske bra. Hon grät mer när farbror doktorn skulle kika på henne.. Gissa om han fick onda ögat av henne sen ;)

Lägesrapporten är:

18 månader gammal

Vikt:11.915 g
Längd: 85,5 cm

Mammas stora tjej!!

Middagen stod faktiskt jag för. Helt otroligt! Brukar vara Björn som lagar mat annars men idag var det min tur. Blev raggmunkar. Det är så himla gott! Jullan älskar det också. Hon åt TRE st. Det är mycket med tanke på att jag åt bara 2,5. Hon är duktig på att äta! Björn därimot han åt knappt en. Tacksamt att stå å laga mat över en timme sen duger det inte ens.. Haha nä men han tycker inte om raggmunkar.. Men han får faktiskt öffre sig ibland..



Hihi,måste bara lägga in detta söta filmklipp på Jullan. Hon tittar på teletubbies och sjunger med :)




Annars då.. händer inte så mycket. Ska strax bege mit mot övervåningen och titta på hockey. Hoppas dom får igång spelet snart.. Modo ni måste skjuta för att det ska bli mål!







Sovmorgon, Öppnis och en tjurig unge!

Idag fick vi sovmorgon. Busan vaknade inte förän kl 10. Skönt! Dock fick vi skynda oss lite, hade planerat att åka på öppna förskolan med henne. Dock blev vi inte långvariga där. Jullan var så grinig, även mot de andra barnen så då åkte vi hem igen..

Hon har kommit i nån trotsålder tror jag. Ingen får röra henne eller det hon har, rör någon det hon haft för en kvart sen bli hon arg, ska ta tillbaka det och nästan slå de andra barnet. Jag blir galen på henne snart!
Dessutom får man NÄE till svar på precis allting.. SUCK!

Igår fick Jullan äntligen en leksaksspis :) Som vi har letat efter en sån. Hittade den på blocket för 300 kr och då fick man med låtsas mat och en kundvagn. Som hittat!
Julia har inte lekt med något annat sen hon fick den!

Sitter och tittar på Desperate Housewives nu, så jävla bra serie!! Man längtar varje vecka efter avsnitten :)

Imorn blir det mindre roligt. Julia ska på 1,5 års koll på bvc och få spruta. Tur att Björn också ska med för jag hatar verkligen sprutor och nålar. Även fast det inte är jag som ska få spruta så klarar jag inte av att se.
 Håller mina tummar för att hon ska slippa få feber och grejer efter den. Hon har inte fått det vid andra vacinationer så jag hoppas det blir så nu också..
Ska bli intressant och se hur lång hon är med. Tror hon väger runt 12 kg men längden har jag inte det blekaste aning om..

Får se vilket humör jullan är på efter bvc. Är hon på bra humör funderar jag på om hon ska få åka och leka med Gustav.. Men som sagt. Surunge= ingen kompis!











Fler läsare till din blogg?

Vill du ha fler läsare till din blogg?

Bli då medlem här :)

http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=maglan


Dessutom skulle det inte skada med en kommentar då och då :P

Helgen :)

Då ska vi se. Helgen började väl i fredags va? :P

Jobbade på förmiddagen sen åkte jag hem, plockade lite här hemma och lekte med jullan en stund. Sen blev det dusch och sminkning. När jag sen skulle torka håret hittar jag inte fönjäveln. Jag får panik och skäller på Björn och i princip skriker och svär att jag ska fan inte åka något. "Jag kan ju för fan inte fara med håret så här" var nog mina ord.. Men Björn var snäll och åkte till svärmora och lånade hennes så jag hann precis klart i tid!

Väl på Hotell Höga Kusten så blev det suuupergod middag. Kyckling med dragonsås och potatisskruvar :) MUMS! Efter det var jag så mätt så jag funderade starkt på att åka hem och sova haha men jag tog mig ner i badet iaf. Var jätteskönt att bada där. Luften var kall och vattnet varmt så det rök om det.. :)

Det hade även ordnats så att vi fick ner en stor wookpanna i halvtid med tacochips och såser! Supergott det också!

Klev upp vid nio tror jag.. Då hade vi badat sen sex så jag var rätt less då..

Hade planerat innan att vi var några som skulle hem till oss och sen gå ner på gladan. Men det slutade med att Det bara var Jag, Björn och Johan som ville fortsätta festen så vi åkte hem till Emma och Fredrik sen hängde dom ner på gladan.
Vi åkte taxi ner från bruket och fick skjuts ända fram till entrén haha, men först gick vi på träffen och tog en ooz. Tror vi kom ner på gladan vid kvar över ett eller nåt sånt. Var itne spec mycket folk 40 st kanske.. men det var ju folk där iaf. Vi hade ju kunnat vara ensamma där också..

Åkte hem vid två och då blev det sängen direkt..


     

Mådde faktiskt inte alls spec dåligt dagen efter, naturligtvis kändes det men inge illamående eller nåt. Skönt :) Björn mådde därimot sämre. Han låg till tre på eftermiddan haha!

Frammåt kväller åkte vi till svärmora. Skulle sova där och vara hundvakt på söndagen..

Idag var jag så rastlös så jag och Jullan åkte hem till Ullånger och hälsade på mamma. Jullan busade som vanligt. Var även förbi farmor en sväng..


Nä, nu blir det till att kasta ungen i säng! (inte bokstavligt talat då ;) )



RSS 2.0