En riktig slapp dag..

Idag har jag haft egna studier. Klev upp med Björn imorse och hjälpte till med Jullan. Sen gick jag och la mig igen. Dock låg och och drog mig alldeles för länge. Men jag har faktiskt varit duktig idag och gjort bort båda uppgifterna som ska vara klar till torsdag så imorgon har jag tid för massa annat :)
Tänkte packa allt som ska in i husvagnen. Nu när vi har säsong slipper man allt i och urpackande. Ska bli så skönt!

Jullan har blivit förkyld igen. Hosta och hes och lite feber. Hoppas verkligen att det går över fort! Typiskt dagisbasilusker!
Ikväll har Björn tagit bort ena spjälsidan på hennes säng och satt dit ett tippskydd eller vad det heter i stället. Än så länge verkar hon ligga kvar i sängen iaf!
Och det är så skönt för mig, jag slipper lyfta i och ur henne ur sängen!
Herregud! Mammas lilla tjej börjar bli stor!

Nä, nu ska jag ta å kika på lite film :)


Börjar få lite ork tillbaka..

Tror jag iaf. Idag har jag varit på skolan hela dagen sen har jag städat både uppe och nere.
Nu har jag lagt mig i soffan vilket jag verkligen tycker att jag förtjänar!! :)
Glömde dock att gå på toa innan jag la mig och jag vet inte om jag tar mig upp ur soffan nu. Nedrans foglossning!

Helgen har varit kanon. Lördag åkte jag och Jullan till Ullånger. Hon fick vara hos momme medans jag tog med mig Carro och åkte på bytardag i Bjärtrå. Hittade massor av kläder till pojkarna, lite kläder till Jullan och en babysitter. Har en likadan sen Jullan var liten så det är perfekt med två likadana.
Allt detta för endast 450 kr :)
Sedan blev det middag hos mamma och efter det åkte Jullan och jag hem och hade myskväll. Björn han jobbade som vanligt..
Söndag tog vi oss en tur till Sollefteå för att kika var husvagnen ska stå. Vi har fått en kanonplats :) Längst bort så det är inte en massa trafik man behöver oroa sig för osv..
Så på torsdag drar Björn upp vagnen och på fredag åker vi upp och stannar till söndag. Hoppas det blir bra väder bara!
Som det ser ut nu ska det bli regn men jag håller tummarna!!





Nu är jag i vecka 20. Tänk att halva tiden redan gått! Bara 20 veckor kvar nu :)
Magen växer så det knakar. Har börjat inse hur stor jag kommer att  bli..fy tusan!!!


Vecka 20

Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.



Fakta från familjeliv och bild från  babycenter.se


Och här kommer en magbild.. FY!!


Fortfarande ingen ork...

Jag är fortfarande lika trött och orkeslös. Undra om det är järnvärdet som spökar..blir det inte bättre snart får jag nog ringa bm och höra vad det kan vara..
Skolan tar all energi och sen har jag ingen ork kvar. Som tur är så är det bara till mitten av maj kvar sen slutar jag för denna termin. Har redan läst den kurs de andra ska läsa då..

Björn fick rycka in och jobba imorse, sen jobbar han även natt ikväll. Tråkigt!!
Men Jullan fick iaf vara på dagis. Dock blev hon jätteledsen när Björn lämnade henne. Tror det är för att hon inte varit där på länge..Men hon blev glad sen igen :)

Jullan och jag passade på att äta korvstråganoff idag. Björn hatar nämligen det..

Ja det var iaf lite kort update..orkar inte skriva så mycket mer..

Helt orkeslös.. :/

Jag vet inte riktigt vad det är frågan om. Jag är så fruktansvärt trött nu för tiden. Helt orkeslös. Benen känns som spagetti och jag orkar inte göra någonting.
Idag var jag på skolan till elva sen orkade jag verkligen inte vara kvar längre. Var så fruktansvärt trött.
Åkte hem och tänkte ta tag i lite städning. Men då komma dessa svimmningskänlsor igen, Var bara att lägga sig på soffan. Där somnade jag som en stock!
Tur jag har världens bästa karl som tog Jullan. Hon har varit helt sjövild idag och munnen har gått i ett. Hon är inte tyst en sekund. Eller jo nu, för nu vilar hon..

Nu har jag iaf gjort ett ryck och dammsugit av här. Det dras ju in så mycket grus och skit den här årstiden så man skulle behöva dammsuga flera ggr om dagen..

Idag jobbar Björn kväll så jag och Jullan blir själva ikväll. Jag hoppas hon är snäll..
Jag har längtat efter potatis, skinka och mimosasallad så länge och Björn tycker inte om det så idag ska jag och Jullan mumsa på det! GOTT!

Sen ska vi inte göra ett skit hade jag tänkt.. bara slappa :)



Testas att mobilblogga lite! Visst är jull...

dsc00426 (MMS)

Testas att mobilblogga lite! Visst är jullan grymt söt? :-)


En yr dag..

Idag är jag alldeles yr. Tror det beror på penicilinen, biverkningarna kunde tydligen vara yrsel. Men det är inte roligt. Tur att jag ätit klart dosen snart iaf..
Har även börjat få vad jag tror är blodtrycksfall. Det är inte kul..huvudet känns jättetung och om jag inte lägger/sätter mig ner så svimmar jag..

Idag vaknade Jullan vid nio tror jag. Sen myste vi en stund i vår säng. Älskar det på mornarna! :)
Efter det blev det en sväng på affärn. Sen har jag även hunnit städa övervåningen (så gott som det går när vi nu sover i tvrummet eftersom vi tapetserar om i sovrummet), bäddat rent i Jullans säng (vilket händer alldeles för sällan faktiskt) och även röjt lite här nere och nu orkar jag faktiskt inte så mycket mer.
Julia sover så jag passar på att ligga på soffan.
Får se om vi orkar ge oss ut på en prommis när hon vaknar eller om jag fortsätter med soffliggandet!

Ikväll är jag och Jullan gräsänkor. Pappa Björn ska iväg på personalfest. Eller babyshower som dom kallar det haha. Inte för att jag skulle kalle det det men på hans jobb är allt en anledning till fest typ :)
I vilket fall så ska jag och Jullan mysa med varma mackor till middag sen blir det mys framför tvn och körslaget :)
Mer än så orkar jag inte..

På måndag börjar skolan på riktigt igen också. Alla har ju varit på praktik. Men jag kunde validera bort den så jag har läst en valbar kurs istället.
Men på måndag är hela klassen tillbaka igen. Då börjar vi med psykologin.
Ska bli kul att träffa klassen igen..

Har tagit en ny magbild idag. Shit vad den växer! Så här var jag i vecka 26 med Jullan och jag väger exakt samma nu som med henne. Har inte gått upp något än heller.. Men jag lär ju inte gå upp bara 3 kg denna gång som med Julia.





Nä, nu ska jag ta å vila lite :)

Jullans födelsedag...

Jag varså fruktansvärt trött igår så jag orkade inte skriva något igår kväll.. Men här kommer iaf ett inlägg om Jullans födelsedag!

Dagen började tidigt. Jag hade ställt klockan på halvnio men halv åtta tyckte Jullan det var dags att kliva upp. Hon som alltid sover till nio, tio tiden verkade känna på sig att det var en speciell dag :)

Hon fick i alla fall några presenter i våran säng. Nagellacket var en riktig höjdare tror jag :)



Vi gick sedan ner och fördrev tiden lite. Jullan fick öppna sina paket från Carro. Hon fick jättefina kläder! :) Vilket hon inte tyckte var så kul men det gjorde jag haha!

Sen åkte jag och Björn iväg till Sollefteå och Jullan var hemma med Carro och bakade tårta och fixade.

Sen dök folket upp efter varandra. Var inte en lugn stund. Jullan hann inte ens ta någon vila.

Hon fick iaf massor av fina presenter och hade jätteroligt hela dagen! :)

Vid åtta tiden på kvällen åkte den sista som var hennes morfar och Julia var så trött så trött. Hon slocknade på en gång!

Här kommer några bilder..även bilder på några av hennes presenter..

        

Så, det var en kort sammanfattning av en låååång dag! Tänk att Jullan har blivit en stor tjej!:)


Det ligger två små pojkar i min mage! :)

Idag har vi som jag skrivit tidigare varit på ultraljud. Det var så mysigt att få se de små liven! Tvilling A låg inte still en sekund. Tvilling B låg först och sov men vaknade efter en stund. Och linslusen tvilling A ville även komma och vara med på bild med tvilling B :)

Vi fick även veta könen. Barnmorskan var rätt säker på att det va två pojkar och vi såg även snopparna. Men hon ville inte säga att hon var 100% säker..

Dock blev jag flyttad från 12 september till 16 september.. Så imorn går jag in i vecka 19 IGEN!

Känns iaf jätteskönt nu att veta att allt är okej med de små liven!








Senare ska jag skriva om Jullans födelsedag. För hon fyller ju faktiskt hela två år idag. Men det blir ikväll. Dagen är ju inte slut än!

För exakt två år sedan...

Låg jag med nå jävulska värkar. Fy fan vad ont jag hade! Men tänk vad mycket underbart jag fått av det! Min älskade ungerbara unge! Vad skulle jag göra utan henne! Min lilla prinsessa!
Tänk att hon blir hela två år imorgon. Exakt kl 10.18!
En rolig sak med det är att i morgon kl 10.30 tittar vi på våra bebisar i magen. Julias småsyskon!
Åh vad jag älskar mina ungar!!

Jullan har iaf inte haft mycket feber i eftermiddag/kväll. Hoppas hon är pigg i morn.
Igårkväll vaknade hon och hade 40.3 i feber. Stackars liten! Hon fick sova hos oss i våran säng för första gången på över ett år. Och nu kommer jag ihåg varför det inte sker oftare!
Fan, en annan får ju inte sova något.. Men när hon har sådan där hög feber vill jag ha henne nära och ha koll..

Ikväll har Carro och jag gjort tårta. Det är bara grädden som ska på imorn. Sen ska Carro och Jullan baka kladdklaka när vi är på Ultraljuded!

Åh, gud så jag längtas! Tro om jag kommer kunna sova något inatt!!



Vecka 19 och snart 2-årskalas :)

Har helt glömt bort att jag gått in i vecka 19. Och på torsdag är det dags för rutinultraljudet. Vi ska få njuta av bebisarna i en hel timme :)
Hoppas vi får veta vilka kön det är :)
Jag känner små sparkar varje dag nu och det är så mysigt :)

Idag blev det en tur till Härnösand på eftermiddagen när Björn kom hem från jobbet. Jag, Jullan, Carro och Tina! En liten tjejtripp :)
Jullan fyller ju nämligen hela två år på torsdag! :)
Handlade lite grejer till Jullans tårta och sånt..
Carro och jag har även slagit in Jullans paket ikväll!
Tänk att det snart är två år sedan hon föddes.
För exakt två år sedan låg jag hemma i sängen med riktiga pinvärkar..


Denna bild är från Jullans 1-årsdag:) Tänk så liten hon va då!


Vecka 19

Kroppen:
Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.


Vecka 18 och en massa annat!

Då har man gått in i vecka 18 då.. Nästa vecka är det dags för rutinultraljudet! Som jag längtas. Synd bara att det är på Jullans födelsedag. Men det går nog, är ju på förmiddagen så..

Jag tror nästan magen har exploderat i strl på bara några dagar. Speciellt på kvällen. Känner mig som i vecka 30 med Jullan typ.. Men det är mysig. Bebisarna har börjatge ifrån sig riktiga sparkar nu. :)


Vecka 18

Kroppen:
Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.




OBS!!!! Varning för flodhäst!! Känsliga läsare varnas! OBS!!!!!!!



RSS 2.0