Vecka 19 och snart 2-årskalas :)

Har helt glömt bort att jag gått in i vecka 19. Och på torsdag är det dags för rutinultraljudet. Vi ska få njuta av bebisarna i en hel timme :)
Hoppas vi får veta vilka kön det är :)
Jag känner små sparkar varje dag nu och det är så mysigt :)

Idag blev det en tur till Härnösand på eftermiddagen när Björn kom hem från jobbet. Jag, Jullan, Carro och Tina! En liten tjejtripp :)
Jullan fyller ju nämligen hela två år på torsdag! :)
Handlade lite grejer till Jullans tårta och sånt..
Carro och jag har även slagit in Jullans paket ikväll!
Tänk att det snart är två år sedan hon föddes.
För exakt två år sedan låg jag hemma i sängen med riktiga pinvärkar..


Denna bild är från Jullans 1-årsdag:) Tänk så liten hon va då!


Vecka 19

Kroppen:
Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.


Kommentarer
Postat av: tres

Gud vad tiden går fort alltså! redan v.19 :) Och magen växer och växer ser jag ;P Härligt:P Och du Maglan krama Jullan Grattis ifrån mig! Jag ringer dig imorgon och hör lite! :D Kramar

2010-04-14 @ 10:33:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0