Dålig uppdatering som vanligt..

Men jag är jämt trött så jag orkar aldrig skriva något. Dagarna går ut på att hitta tid till att vila typ. Inte alls roligt men vad ska jag göra när jag är så trött och orkeslös?

Björn går iaf på semester imorn och det ska bli så underbart skönt så det finns inte ord!

I fredags var jag hos bm.
Här är lite siffror.

Blodtryck: 120/55
HB: 104 (har nu bytt järntabletter så jag hoppas dom funkar)
Blodsocker: 4,8
SF-Mått: 36 (magen har vuxit 1 cm i veckan)
Vikt: Fortfarande -2 kg. Samma som för tre veckor sedan alltså.

Nu är jag i vecka 28 och jag önskar verkligen att tiden gick lite fortare..Känns som om man står kvar och stampar på samma vecka hur länge som helst..


Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

Egna tankar: Det börjar bli så tungt. Jag får sammandragningar så fort jag gör något. Kan inte ens plocka ur diskmaskinen utan att dom kommer. Yrseln är hemsk och som sagt tröttheten...Kommentarer
Postat av: Mother, Married & Twenty

Ojoj, det där ser verkligen tungt ut, hoppas sista delen av graviditeten går snabbt,den brukar ju annars kännas så seg. Jag är i vecka 27 nu och väntar visserligen bara ett barn men det börjar ju kännas aningen tungt ändå. När har du bf? :)

2010-06-22 @ 13:32:55
URL: http://mummyfied.blogg.se/
Postat av: Sandra Lindholm - Tvilling Mamma

Grattis till tvillingarna :D2010-06-23 @ 10:35:47
URL: http://sunkiissed.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0