Vecka 24..ultraljud, sjukskrivning och blodtrycksfall..

Nu är jag inne på slutet av vecka 24. På fredag går jag in i vecka 25. Shit vad tiden går fort. Överallt man läser står det att man ska vara beredd på att bebisarna kan komma när som helst efter vecka 30. Det är liksom bara 5 veckor dit. Men jag hoppas inte dom kommer så tidigt!!

Idag har vi varit på tillväxt ultraljud. Allt såg bra ut med grabbarna och dom växer så det knakar. Båda ligger med huvudet ner så det är inte så konstigt att jag känner massor av sparkar långt upp..

Men fy fan, när jag låg där på rygg och gjorde ul så blev jag alldeles yr. Höll på att svimma innan det var klart. INTE KUL!
Får så allt oftare. När jag ligger på rygg är det nog för att det trycker på någon pulsåder men jag får även så när jag står eller sitter upp. Ibland kan yrselattackerna hålla i sig i en timme. Då är det bara att gå å lägga sig och sen blir jag alldeles slut efteråt. Jag skulle gissa att det är nå blodtrycksfall eller något..
Kul är det iaf inte..

Bebisarna sparkar iaf för fullt och jag tror dom aldrig sover..full fart hela tiden.

Jag blev även sjukskriven från 1 juni så det är bara att hoppas att fk godkänner det. Läkaren tyckte absolut inte att jag skulle jobba.
Och ska jag vara ärlig så skulle jag nog fan inte palla att jobba heller!!


Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

Egna tankar: Det börjar bli tyngre och tyngre. Speciellt svårt är det att hitta en skön sovställning. Kan ta hur lång tid som helst att somna om kvällarna. Dessutom får jag jätteont i magen när jag går längre sträckor..
Illamåendet har börjat komma tillbaka och jag har blivit väldigt trött igen..
Annars går det ganska bra..Fakta från familjeliv och bild från babycenter.comOch här kommer då en bild på valrossen..fy! Så här var jag i slutet med jullan..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0